BIJELO-ZELENE LAZANJE (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

400 g brašna
4 jaja
120 g maslaca

za umak:
mlijeko
60 g brašna
3 tikvice
3 mrkve
2 zelene brokule
100 g mahuna
100 g pršuta
120 g sira Pekorelo

Upute za pripremanje:

Umijesite tijesto i pustite ga da odstoji. Skuhajte i narežite povrće. Rastopite polovinu maslaca u tavi i dodajte 3 - 4 žlice brašna, stalno miješajući na tihoj vatri, pa polako ulijte 2 i pol čaše mlijeka. Posolite po ukusu (bešamel umak).
Pirjajte rezance pršuta na 40 g rastopljenog maslaca. Dodajte narezano povrće i nastavite pirjati. Ugasite vatru i ostavite sastojke da se ohlade pa dodajte 3 – 4 žlice bešamela.
Izvaljajte tijesto na pravokutnike od 8 x 14 cm. Skuhajte ih u osoljenoj vodi u koju ste ulili par kapi ulja, izvadite iz vode i osušite na suhoj krpi. U lim premazan maslacem složite tijesto prekriveno nadjevom i pospite sirom Pekorelo.
Slažite redove tijesta i nadjeva s ovčjim sirom sve dok ne potrošite sastojke. Završite s bešamelom koji ste sačuvali za gornji sloj lazanja. Pospite sirom Pekorelo i pecite 30 minuta na 180°C.