BAKALAR U PEĆNICI (Glavno jelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

1 kg bakalara
mala glavica luka
žličica kapara
2 jaja
1 žličica kečapa od rajčica
2 žlice Sirela ribana parmezana
1 limun
čaša suhog bijelog vina
ulje
sol

Upute za pripremanje:

Očistiti ribu, dobro je oprati, narezati na filete, posoliti i poprskati limunovim sokom. Nasjeckan luk prepržiti u posudi s maslacem i dvjema žličicama ulja. Dodati filete, pričekati da porumene na jakoj vatri, pa uliti vino. Dodati kapare i kečap te dovršiti kuhanje na slaboj vatri. Gotove filete poslagati na vatrostalni tanjur, preliti sokom i umućenim posoljenim jajima. Naposljetku sve posuti parmezanom i staviti u pećnicu na desetak minuta da se zapeče. Izvaditi iz pećnice kad se na filetima stvori lijepa zlatna korica. Poslužiti s mladim kuhanim krumpirima.


Uz Bakalar u pećnici, ureništvo Gastronauta preporuča Zlatan Pošip.