AROMATIZIRANI TORTELLINI (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

300 g brašna
3 jaja
mesna juha

Za nadjev:
100 g pršuta
100 g mortadele
1 jaje
Sirela ribani parmezan
ružmarin
kadulja
majčina dušica

Upute za pripremanje:

Umijesite tijesto s jajima i pustite ga da odstoji.
Očišćeno aromatično bilje izmiksajte s pršutom, mortadelom, jajem, parmezanom, soli i paprom.
Razvaljajte tijesto na široke listove i glatkim kotačićem (ne nazubljenim!) narežite na pravokutnike od 3 x 5 cm.
Stavite grudicu nadjeva u sredinu svakog pravokutnika te preklopite i spojite rubove pritiskom prstiju.
Dobro zatvorene tortelline omotajte oko kažiprsta (ili malog prsta, želite li napraviti manje, kao što nalažu tradicijska pravila) i spojite krajeve da biste dobili konačni oblik. Kuhajte ih 15 minuta u juhi. Pospite ribanim parmezanom i poslužite.