AGNOLINI OD KOPUNA U JUHI (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

300 g brašna
3 jaja
Sirela ribani parmezan

za nadjev:
250 g kuhana pijetlova (kopunova) prsa,
30 g junećih moždina
maslaca (veličine oraha)
2 jaja
krušne mrvice
muškatni oraščić
Kotanyi cimet u prahu
1 Kotanyi klinčić
juha od povrća

Upute za pripremanje:

Umijesite tijesto od brašna i jaja te naprstka soli. U posudi omekšajte maslac i polako ga umiješajte u moždinu. Izmiksajte kopunova prsa. Dodajte moždinu, 2 jaja, parmezan, pola čaše juhe od povrća, sol, papar, klinčić, malo muškatnog oraščića i cimeta te polako izmiksajte dok ne dobijete čvrstu i povezanu smjesu.


Razvaljajte tijesto na tanke listove i izrežite ih čašom ili okruglim kalupom na krugove promjera 5 cm. Stavite u sredinu svakoga kruga žličicu nadjeva, preklopite, čvrsto spojite rubove, uzmite palčevima i kažiprstima krajeve polumjeseca, priljubite ih i tako zatvorite angoline. Skuhajte ih u puno pileće ili pijetlove (kopunove) juhe. Poslužite s ribanim parmezanom.