SALATA OD KOKOŠJEG MESA NA SLAVONSKI NAČIN (Predjelo)

Specijalitet Slavonske kuhinje

Sastojci:

Za 4 osobe:
1 kg kokošjeg mesa
1 korijen celera
2 korijena peršina
10 dag mladog graška
20 dag mrkve
20 dag cvjetače
2 krumpira
1 vezica peršina
2 dl majoneze
sol i papar

Upute za pripremanje:

Kokoš očistiti, oprati, preliti hladnom vodom i staviti kuhati. Nakon pola sata dodati korijenje celera, peršina i mrkvu. U međuvremenu cvjetaču narezati na cvjetiće i skuhati u slanoj vodi. Izvaditi i ocijediti. Grašak također posebno skuhati, ocijediti i izručiti u zdjelu. Krumpir skuhati u ljusci, oguliti ga i narezati na kockice. Kad je kokoš mekana, procijediti juhu, odvojiti meso od kosti i narezati na sitne kockice. Zatim narezati na kockice mrkvu, celer i peršin. Povrće izmiješati s mesom, posoliti i popapriti. Dodati grašak, cvjetaču i krumpir. Meso s povrćem dobro izmiješati s 1.5 dl majoneze, preliti preostalom majonezom i posipati isjeckanim peršinom. Poslužiti rashlađeno.