ĐURĐEVAČKI PIJANI KOTLET (Glavno jelo)

Specijalitet Slavonske kuhinje

Sastojci:

Za 4 osobe:
80 dag telećih kotleta
15 dag suhih šljiva
10 dag maslaca
1 dl šljivovice
1 dl umaka od pečenja
20 dag suhe slanine
1/2 vezice peršina
1/2 žličice kumina
sol i papar

Upute za pripremanje:

Teleće kotlete potući batom i posoliti. Ispržiti ih s obje strane na 5 dag maslaca. Suhe šljive namočiti u vodi, izvaditi im koštice i dodati ih mesu. Dodati sitno narezanu slaninu i sve zajedno pirjati, zalijevajući umakom od pečenja. Izmiješati preostali maslac i kumin. Izručiti u posudu s mesom. Uliti šljivovicu i pirjati dok šljivovica ne ishlapi. Posoliti, popapriti i skinuti s vatre. Kotlete posipati isjeckanim peršinom i poslužiti uz kuhanu ili pirjanu rižu ili uz domaće rezance.