SICILIJANSKI KANELONI (Predjelo)

Specijalitet Sicilijanske kuhinje

Sastojci:

300 g brašna
3 jaja

Za nadjev:
300 g skute
čaša vrhnja
50 g pinjola
50 g grožđica
crveni luk
feferon
150 g kuhane šunke
100 g Sirela sira Pekorelo
marsala (ili prošek)
umak od rajčice
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Umijesite tijesto i pustite ga da odstoji. Pripremite sastojke za nadjev (grožđice namočite u mlakoj vodi) i sitno narežite luk koji ćete polako pirjati na 3-4 žlice ulja.
2.Dodajte skutu, vrhnje, ocijeđene grožđice, pinjole, sol i feferon. Dobro promiješajte pa podlijte marsalom (ili prošekom), i nastavite polako miješati još nekoliko minuta na tihoj vatri. Dodajte šunku izrezanu na kockice.
3.Izvaljano tijesto narežite na pravokutnike od 10 x 18 cm. Skuhajte, ocijedite pojedinačno i stavite sušiti na krpu. Rasporedite nadjev i zamotajte kanelone. Posložite ih u posudu premazanu maslacem.
4.Kanelone posložite u dva reda i prelijte umakom od rajčica. Pospite s dvije šake sira, dodajte kim (ako volite taj okus) i pecite 20 minuta na 200 C.