JELENJI SAVICI (Glavno jelo)

Specijalitet Podravske kuhinje

Sastojci:

za 4 osobe:
8 malih odrezaka od jelenjeg buta (80-100g)
8 malih štapića domaće šunke
50 g maslaca
1 žlica limunovog soka
125 ml bijelog vina
125 ml vode
1 vezica salvije
1 žlica slatkog vrhnja
krem juha od vrganja
malo umaka od soje
sol, papar

Upute za pripremanje:

Odreske posolimo i popaprimo. Nakapamo ih limunovim sokom i nadjenemo štapićima šunke i listićima salvije. Savijemo ih u savitke i spojimo čačkalicom. Rastopimo maslac i popržimo savitke da porumene. Zalijemo vinom i vodom, te lagano pirjamo desetak minuta. Dodamo pripremljenu krem juhu od gljiva i umak od soje te još malo pirjamo.
Na kraju umiješamo slatko vrhnje. Savitke ukrasimo listićima salvije, a kao prilog poslužimo okruglice od riže sa grumenima sira.
Da bi jelo bilo ekskluzivnije, kao prilog se mogu poslužiti i kuhane kruške sa džemom od brusnica.