ROSTBEEF S UMAKOM OD HRENA I JABUKE (Glavno jelo)

Specijalitet Ostale kuhinje

Sastojci:

rostbeef
sol
papar
slanine
hren
povrtne juhe
jabuka
ulja
ocat

Upute za pripremanje:

Meso natrljamo krupnom solju i svježe mljevenim paprom pa pustimo da odstoji 1 sat. Ispeći u pećnici s kriškama slanine obloženo. Peći na jakoj vatri okrenuto s masnijim dijelom nagore te često podlijevati. Meso mora izvana biti tamno i dobro pečeno, a iznutra još sočno, tako da kod uboda iz sredine mesa ide crvenkasti sok.

Priprema umaka: naribamo hren i prelijemo ga vrućom juhom. Umiješamo oguljene naribane jabuke. Posolimo, dodamo malo octa i ulja.
Rostbeef narezati na tanke fete i poslužiti s hladnim umakom, te domaćim kruhom.

Uz rostbeef s umakom od hrena i jabuke uredništvo Gastronauta preporuča Teran, Legovina.