BURRITO (Glavno jelo)

Specijalitet Meksičke kuhinje

Sastojci:

1 pšenična tortilja
100 g grubo mljevene black angus junetine
20 ml ulja
20 g kukuruza šećerca pirjanog na maslacu
20 g skuhanog crvenog graha
50 ml pikantne šalše od rajčice
50 g cheddar sira
za Guacamole umak:
1 avokado
sok od 1 limete,
0 g ljutike sitno sjeckane
sol i čili po želji

Upute za pripremanje:

Na ulju brzo popržimo junetinu 1-2 minute. Dodamo kukuruz, grah i šalšu. Sve zajedno izmiješamo da se prožmu sastojci. Tortilju premažemo 1 žlicom Guacamole umaka, na to stavimo nadjev i pospemo sa 50 g cheddar sira. Zarolamo i zapečemo na tavi sa svih strana.
Guacamole umak napravimo tako da meso avokada usitnimo vilicom, dodamo ostale sastojke, izmiješamo i doradimo okus po želji.