JUNEĆI FILE PUNJEN PAŠTETOM OD PREPELICE (Glavno jelo)

Specijalitet Međimurske kuhinje

Sastojci:

juneći file
pašteta od prepelice
crveni luk
vrganji
temeljac
vrhnje za kuhanje
hajdina rolada
krumpir
hajdino brašno
jaja
svježi kravlji sir
slanina

Upute za pripremanje:

Juneći file punjen paštetom od prepelice s umakom od vrganja i hajdinom roladom

Postupak
Juneći file napunimo paštetom od prepelice. Pečemo s obje strane u tavici pa dovršimo u pećnici. U tavici u kojoj smo pekli file napravimo umak od vrganja.
Za hajdinu roladu skuhamo i ispasiramo krumpir. Zamijesimo tijesto od krumpira, hajdinog brašna, jaja i malo soli. Razvaljamo tijesto i premažemo ga svježim kravljim sirom. Zarolamo u roladu koju skuhamo. Skuhanu roladu narežemo na ploške i prije serviranja zapečemo na slanini.