ŠKAMPI S RIKULOM (Glavno jelo)

Specijalitet Mediteranske kuhinje

Sastojci:

(za 4 osobe)
1 kg škampa
sok od 1 limuna
1 dl maslinova ulja
1 žličica estragon senfa
1 žličica nasjeckanog peršina
sol, papar
100 g rikule

Upute za pripremanje:

Škampe kratko skuhajte u posoljenoj vodi, odstranite im ljušture i ohladite ih.
Limunov sok, senf, maslinovo ulje, sol, papar i nasjeckani peršin dobro izmiješajte u dubljoj zdjelici.
Rikulu očistite, operite i dobro ocijedite, a po potrebi veće listove usitnite. Složite na veću pliticu ili je rasporedite na 4 tanjura, odozgo stavite škampe pa sve prelijte umakom od limuna i ulja.
Poslužite uz prepečene kriške kruha.
Napomena: Umjesto rikule možete upotrijebiti neku drugu vrstu zelene salate, a ovaj umak možete poslužiti i uz svaku kuhanu ili pečenu ribu. Ako želite, po ovom jelu možete posuti grubo naribani parmezan.