REZANCI S UMAKOM OD BOSILJKA (Predjelo)

Specijalitet Mediteranske kuhinje

Sastojci:

400 g brašna
4 jaja
listovi i vrhovi bosiljka za ukras

Za umak
velika vezica bosiljka
80 g sira Pekorelo,
20 g pinjola
4 - 5 režnja češnjaka
maslinovo ulje vrhunske kakvoće

Upute za pripremanje:

Umijesite tijesto i pustite ga da odstoji. Priredite umak Pesto. Razvaljajte tijesto (ne pretanko). Narežite ga na pravokutnike od 8 x 14 cm. Skuhajte istodobno nekoliko pravokutnika u osoljenoj vodi u koju ste dodali par kapi ulja. Izvadite ih čim se pojave na površini vode, ocijedite i posložite na krpu. Napravite lazanje (lasagne) tako da na tanjur stavite prvo tjesteninu a na nju sloj umaka te je ukrasite listovima i vrhovima bosiljka. Ako želite, možete dodati ribanog parmezana i malo ulja, ali nije nužno.