PILETINA NA LOVAČKI (Glavno jelo)

Specijalitet Lovačke kuhinje

Sastojci:

0,8 kg pilećeg filea
0,05 l maslinova ulja
0,1 kg pancete
0,02 kg češnjaka
0,4 kg rajčica pelata
0,2 kg purećeg temeljca
0,15 kg ljutike
0,02 kg smeđeg šećera
0,12 l crnog vina
0,2 kg zelene paprike
0,02 brašna
0,4 kg svježih šampinjona
0,05 kg suhih vrganja
sol, svježe mljeveni papar,
lovor, origano, svježe kosani peršin
njoki Marex gel

Upute za pripremanje:

U zagrijanu tavu dodati ulje, popržiti pancetu, dodati pileći file uvaljan u brašno, te pržiti dok ne dobije rumenu boju. Odložiti na tanjur i na tavu dodati ljutiku, zelenu papriku, češnjak, lovor i smeđi šećer, te sve kratko popržiti. Zaliti crnim vinom i temeljcem i pustiti da kuha. Dodati posebno popržene šampinjone i vrganje, dotjerati okus i servirati s njokima.
Izvor: Vlesajamaski kup kuhara 2005.