FILE VEPRA PUNJEN SUHIM BRUSNICAMA, U UMAKU OD VRGANJA S DOMAĆIM TRGANCIMA I DŽEMOM OD ARONIJE (Glavno jelo)

Specijalitet Lovačke kuhinje

Sastojci:

za dvije osobe:
500 g filea vepra
50 g suhih brusnica
100 g vrganja
20 g maslaca
sol i papar po potrebi
250 g brašna
1 jaje

Upute za pripremanje:

File vepra posolimo, popaprimo, napunimo suhim brusnicama i naglo zapečemo na tavi sa svih strana. Nakon pečenja, pirjamo vrganje i pripremimo umak s maslacem.
Trgance zamijesimo od brašna, vode, jaja i začina po potrebi. U kipuću vodu trgamo male komadiće tijesta koje ocijedimo nakon što isplivaju na površinu te ih lagano popečemo na domaćim slaninama uz kiselo vrhnje i začine po potrebi.
Pečeni file vepra narežemo na medaljone i prelijemo umakom od vrganja te poslužimo s domaćim trgancima i džemom od aronije.