ZELENA MANEŠTRA (Predjelo)

Specijalitet Ličke kuhinje

Sastojci:

75 dag suhog svinjskog mesa
30 dag sušene bravetine
10 dag sušene slanine
1 kg raštike
75 dag svježeg kupusa
2-3 režnja češnjaka
sol
papar

Upute za pripremanje:

Sušeno meso prokuhati i prvu vodu ocijediti. Ponovo staviti kuhati meso, a posebno staviti u vrelu vodu kratko prokuhati zeleni kupus - raštiku. Ocijediti ga i narezati na šire rezance. Kuhano meso izvaditi na tanjur, a u juhu staviti krumpir narezan na kocke. Kada je napola kuhan, dodati prokuhanu raštiku i svježi kupus narezan na široke rezance. Dodati nasjeckane slanine i češnjaka. Po potrebi zaliti vodom i kuhati dok sve ne omekša. Sušeno meso odvojiti od kosti i narezati na manje komade. Umiješati ga u maneštru i po potrebi dosoliti i popapriti.