PRESNAC (Desert)

Specijalitet Kvarnerske kuhinje

Sastojci:

za 6 osoba:
nadjev
1 kg mladog ovčjeg sira
25 dag šećera
10 dag brašna
6 žumanjaka od jaja
korice od limuna
vanilin šećer (po potrebi)
tijesto
25 dag brašna
0,5 dag šećera
0,5 dag masti
1 jaje
malo soli

Upute za pripremanje:

Tijesto: Brašno, šećer, mast, jaje i malo soli zamijesimo u tijesto, kao za makarone i oblikujemo u oblik pogače. Pustimo da malo otpočine. Zatim valjamo u obliku kruga – veličine jednog tanjura. To tijesto služi kao plašt u koji se umota sir.
Nadjev: Sir sitno sameljemo, dodamo šećer, žumanjak i ostale sastojke i izmiješamo. Stavimo smjesu na tijesto i oblikujemo krug, tako da se tijestu rubovi zatvore u razmaku od 5 cm uštipom.