NJOKI S AROMATIČNIM BILJKAMA (Glavno jelo)

Specijalitet Kvarnerske kuhinje

Sastojci:

za 6 osoba - njoki:
50 dag krumpira
50 dag brašna
1 žlica maslaca
1 jaje, malo soli
Umak:
25 dag maslaca
stručak kuša (salvie)
2 grančice ružmarina
stručak koromača
grančica bosiljka, grančica origana
6 režnja češnjaka
10 dag peršina, malo soli

Upute za pripremanje:

Krumpir skuhamo u kori. Ogulimo ga, zgnječimo, dodamo sve sastojke i umijesimo tijesto. Režemo sitne komadiće i pošaramo ih na ribež, te skuhamo.
Umak: Rastopimo na slaboj vatri maslac i dodamo sve aromatične biljke osim peršina. Kada malo prokuha, procijedimo kroz sito. U dobiveni umak dodamo sitno sjeckani peršin i zalijemo njoke umakom. Pospemo ribanim parmezanom.