ZELENI RIŽOTO OD ŠKAMPI SA ZELENIM PAPROM U KOŠARICI OD SIRA (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

(za 4 osobe)
200 g sira parmezana
5 cl maslinova ulja
50 g crvenog luka
20 g češnjaka
400 kg riže
40 g zelena papra (iz salamure)
400 g očišćenih škampi
120 g šparoga
1 dl bijelog vina žlahtine
sol
50 g peršina
4 dl temeljca od škampi

Upute za pripremanje:

Na maslinovom ulju popržimo kapulu (crveni luk) i češnjak. Dodamo rižu, popržimo kratko i zalijevamo s temeljcem. Kad prokuha dodamo očišćene repiće škampa, zeleni papar i šparoge. Te sol po potrebi. Rižoto serviramo u košaricama od prženog parmezana.
S ovim je receptom kuharica Josipa Butković iz konobe Lucija sudjelovala na II. Velesajamskom kupu kuhara 2004. godine.