TROTA OD JOGURTA (Desert)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

150 g brašna
100 g maslaca
100 g šećera
0,7 g oraha
1 vanilin šećer
1 žumanjak

Krema:
3 čvrsta jogurta
150 g šećera
3 vrećice šlaga u prahu
3 dl mlijeka
6 listova želatine

Preljev:
žlica marmelade od marelice
vanilin šećer
2 dl soka od naranče
sadržaj vrećice preljeva za torte

Upute za pripremanje:

Pomiješamo 100 grama maslaca i 100 grama šećera. Dodamo 0,7 grama oraha, 1 žumanjak 1 vanilin šećer i 150 grama brašna. Sve dobro izmiješamo i pečemo u limu s visokim rubom na 180 °C 20 minuta. Ohlađeno tijesto premažemo nadjevom i prelijemo preljevom počevši od sredine torte. Za nadjev sadržaj 3 vrećice šlaga u prahu umiješamo u 3 dl mlijeka. Dobro istučemo i dodamo jogurte pomiješane sa 150 grama šećera. Želatinu namočimo 10 minuta. u hladnoj vodi, ocijedimo je i otopimo na laganoj vatri. Sve dobro izmiješamo. Za preljev izmiješamo sadržaj vrećice preljeva za tortu s vanilin šećerom i umiješamo u 0,5 dl hladne vode. Dodamo 2 dl vrelog soka od naranče i stavimo na vatru da provrije. Hladimo preljev 1 minutu, a zatim ujednačeno prelijemo tortu počevši od sredine.