TROKUT OD VODENOG VUČENOG TIJESTA PUNJEN KRČKOM JANJETINOM TE GRATINIRAN S LIČKIM ŠKRIPAVCEM (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

janjeći but
vodeno vučeno tijesto
lički škripavac
svježi krastavci
bosiljak
tekući jogurt
čvrsti jogurt
korjenasto povrće
bijelo vino

Upute za pripremanje:

Narežemo janjeći but na kockice. Pirjamo kapulu, mrkvu i celer te nakon 20 minuta dodamo meso. Nakon što ishlapi sva tekućina, podlijemo bijelim vinom te dalje podlijevamo s janjećim temeljcem. Začinimo solju, paprom i svježim ružmarinom. Kada tekućina ishlapi i meso postane mekano, ragu je gotov.
Vodeno vučeno tijesto narežemo na dimenzije 10x40 cm te ga premažemo rastopljenim maslacem. Stavimo 3 žlice ragua te preklopimo u obliku trokuta. Narežemo škripavac u oblik trokuta i posložimo ga po trokutima od vučenog tijesta. Stavimo u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 °C i pečemo 10 minuta.
Dok se trokuti peku pripremimo umak od bosiljka. Izblendamo bosiljak sa tekućim jogurtom, posolimo te ga ručno promiješamo sa čvrstim jogurtom.
Krastavce ogulimo te ih narežemo i posložimo na začinjenu sezonsku salatu, prelijemo umakom od bosiljka i na vrh stavimo trokut.