TORTA OD SIRA I PARAFAIT OD LJEŠNJAKA NA OGLEDALU OD VOĆNIH SIRUPA (Desert)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

kravlji domaći sir
brašno
jaja
šećer u prahu
želatina, ulje
limun
šlag
mljeveni lješnjaci
mlijeko
kristal šećer
čokolada u prahu
voćni sirupi
slatko vrhnje

Upute za pripremanje:

Pripravljen biskvit nadjenemo pasiranim sirom, šlagom, sokom od limuna i šećerom povezanih želatinom. Za parafit namočimo želatinu u hladnu vodu. Natučemo žumance sa šećerom, dodamo hladno mlijeko i iscijeđenu želatinu, pa miješamo na pari da se sve poveže. Dok se hladi povremeno promiješamo. Mlaku smjesu podijelimo, pa jednoj polovici dodamo čokoladu, a drugoj lješnjake. U sasvim ohlađeno dodajemo po pola dobro istučenog slatkog vrhnja. Tamnu smjesu ulijemo u ovlaženi kalup, u sredini načinimo udubinu u koju ulijemo svijetlu pa prelijemo tamnom smjesom. Za ogledalo, voćne sokove zgusnemo škrobnim brašnom, a čokoladu otopimo. Na ohlađenom tanjuru rastopljenom čokoladom iscrtavamo ružu preko cijelog tanjura, a cvijet, stabljiku i listove obojimo voćnim sirupima.