SUPPLI I NARANČICE U UMAKU (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

450 g riže
4-5 kom. pečenog goveđeg odreska
umak od govedine
ribani parmezan
mrvice
60 g maslaca
ulje za prženje
šafran
žumanjak
sir Trapist
umak od rajčice
100 g graška
peršin
maslinovo ulje
suppli:
jaje
žlica crvene paprike
100 g purećih jetrica
50 g kuhane šunke (u komadu)
sir za pizzu

Upute za pripremanje:

Skuhajte grašak u malo vode i malo ulja te nekoliko listova peršina. Očistite jetricu i pirjajte je na 20 g maslaca. Skuhajte rižu i začinite je maslacem (veličine oraha), umakom i puno parmezana.
Fino sameljite pečenje i na jednake dijelove podijelite u 2 zdjele. U prvu zdjelu, onu za narančice, stavite šafran, žumanjak, grašak, ribani trapist, pola kutlače umaka od rajčice i promiješajte.
U drugu zdjelu stavite jaje, nasjeckana jetrica, narezanu šunku, žlicu crvene paprike i kockice sira za pizzu. Posolite i popaprite oba sastava. Uzmite malo riže, udubite sredinu i napunite je nadjevom za narančice i zatvorite, valjajući rukama u obliku tenis loptice (narančice).
Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite namirnice iz prve zdjele pa priredite suppli na isti način. Uvaljajte u mrvice jedne i druge loptice te ih pržite na srednjoj vatri u mnogo ulja. Poslužite vruće nakon što ste svaku narančicu zasebno uronili u umak od rajčice. Dobili ste bogato glavno jelo koje se poslužuje s miješanom salatom.