ŠPAGETI SA SLANINOM I JABUKAMA (Predjelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

500 g tankih špageta
120 g suhe slanine
5 glavica mladoga luka
200 g graška
3 crvene jabuke
3 zelene jabuke
peršin
bijelo suho vino
temeljac od povrća
limun
580 g maslaca

Upute za pripremanje:

Rastopite maslac i polako popirjajte glavicu mladoga luka izrezanog na kolute. Dodajte slaninu izrezanu na kockice i kutlaču mlake juhe.
Dodajte grašak i još jednu kutlaču juhe, posolite, popaprite i kuhajte 15 minuta na umjerenoj vatri.
Operite jabuke i odstranite koštice. Narežite na kriške dvije crvene i dvije zelene jabuke, ostale će poslužiti za ukras, pa ih stavite u zdjelu s limunovim sokom.
Ocijeđene špagete začinite umakom i ocijeđenim jabukama. Ukrasite kriškama preostalih jabuka i peršinom.
Za ovo originalno i ukusno jelo preporuča se među crvenim vrstama jabuka Red Delicious, dok se od zelenih vrsta jabuka izdvaja kiselkasta Granny Smith (podrijetlom iz Oceanije). Po svom okusu ističe se i Breaburn, ali je žute boje.