SALATA OD LOSOSA (Salata)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

200 g fileta lososa
400 g miješane lisnate salate
100 g svježih krastavaca
20 g ljutike
1 vezica svježih rotkvica
1 bijela i crvna repa
50 g poprženog sezama
5 cl Aceta balsamica
5 cl maslinovog ulju
20 g senfa
20 g meda
sol, papar i majčina dušica

Upute za pripremanje:

Očišćenu salatu istrgati na manje komadiće, krastavce izrezati na manje kockice ili ploške, crvenu i bijelu repu izrezati na tanke rezance i lagano izmiješati s filetima lososa izrezanima na šire rezance i sitno isjeckanom ljutikom. Salatu preliti salatnim preljevom pripremljenim na osnovi mješavine Aceta balsamica, maslinovog ulja, senfa, meda i pratećih začina. Salatu prije posluživanja posuti poprženim sezamom.
S ovim je receptom kuharica Marinka Pakalović iz hotela Dora sudjelovala na II. Velesajamskom kupu kuhara 2004. godine.