RIBLJE ŠTRUDLE S UMAKOM OD ŠKAMPI (Predjelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

Za nadjev:
kuhani repići škampa
kuhane domaće lignje
kuhani mrkač
kuhano riblje meso
miješane kuhane školjke
bijelo vino
maslinovo ulje
češnjak
peršin
sol
papar
krušne mrvice

Za preljev:
očišćeni škampi
maslinovo ulje
luk
češnjak
peršin
pelati
sol, papar
bijelo vino
bazilika
estragon

Upute za pripremanje:

Razvaljamo lisnato tijesto na debljinu od 2 mm. Premažemo rubove razmućenim jajetom. Punimo nadjevom. Zamotamo i pečemo na temperaturi od 180°C. Štrudle izrežemo na porcije i serviramo tople, prelivene preljevom od škampi.

Uz riblje štrudle s umakom od škampa uredništvo Gastronauta preporuča Rose, Legovina.