PUNJENI KRUMPIR (Predjelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

1 kg krumpira Lipovac
0,1 kg luka
0,05 kg šampinjona
0,05 kg šunke u ovitku
0,05 kg špinata
2 jaja
bešamel umak
kiselo vrhnje
sol, papar
maslac
50 g rajčice
50 g krastavaca
30 g topivog sira

Upute za pripremanje:

Krumpir oljuštiti i izdubiti. Na luku popržiti šunku, špinat, šampinjone, te dodati tvrdo kuhana jaja i bešamel umak. Maknuti s vatre te ostaviti da se ohladi.
Izdubljeni krumpir napuniti pripremljenim nadjevom te peči lagano u zagrijanoj pećnici 20-tak minuta. Pri kraju pečenja zaliti kiselim vrhnjem i još jedanput naglo zapeći.
Servirati na zagrijanoj plitici.
Ovo jelo može se poslužiti samostalno kao toplo predjelo, kao glavno jelo ili kao garnitura mesnim jelima.
Jelo je kreirao Mario Vuković, Aquacity Varaždin zaVelesajamski kup kuhara 2003.