PUNJENI JANJEĆI BUT (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

3 kg janjećeg buta
0,15 kg maslina
0,10 kg češnjaka
0,1 lit maslinovog ulja
0,02 kg soli
0,01 kg papra
0,15 mrkve
0,15 kg celera
0,15 kg crvenog luka
0,20 lit bijelog vina

Upute za pripremanje:

Janjeći but očistimo od kosti tako da meso ostane u komadu. Meso posolimo, napunimo češnjakom i maslinama, zarolamo i svežemo špagom. Zapečemo na maslinovom ulju, zatim dodamo korjenasto povrće, te podlijemo s bijelim vinom i pirjamo.
Kad je meso prigotovljeno, propasiramo povrće i napravimo umak.

Ovim je receptom ekipa kuhara hotela Corinthia iz Baške osvojila prvo mjesto na takmičenju Buffet stolova u skopu manifestacije Zlatna maslina '04.