OVO BRANDYEV UŽITAK (Desert)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

za biskvit:
3 jaja
12 žlica šećera
10 žlica mlijeka
2 žlice Ovo brandy-a
12 žlica ulja
13 žlica brašna
1 prašak za pecivo
300 g višanja iz kompota (bez koščica)
10 žlica šećera

za glazuru:
180 g šećera
140 g vode
120 g slatkog vrhnja
5 listova želatine
1 cl Ovo brandy-a Darna

Upute za pripremanje:

Pleh posipamo sa šećerom, posložimo jabuke narezane na kriške, dodamo višnje i pečemo u pećnici dok se ne otopi šećer.
Od ostalih namirnica zamijesimo biskvit smjesu, prelijemo preko jabuka i višanja i pečemo na temperaturi od 180 °C oko 30 minuta. Pečeni kolač preokrenemo na platu i pustimo da se ohladi. U međuvremenu napravimo glazuru od ovo brandy-a i prelijemo kolač. (Anton Toni Čehić)