NABUJAK OD KRUMPIRA NA ISTOČNJAČKI NAČIN (Predjelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

za 4 osobe:
600 g bijelog krumpira
50 g oguljenih badema
70 g Sirela naribanog Livanjskog sira
70 g maslaca
6 jaja
3 žlice krušnih mrvica
muškatni oraščić
papar, sol

Upute za pripremanje:

Bademe narežite na štapiće i ispržite. Kuhani krumpir protisnite kroz pasirku, stavite u posudu, dodajte 50 g maslaca, sir, sol, papar i naribani muškatni oraščić. Ostavite pire da se ohladi, a zatim dodajte jedan po jedan žumanjak, pržene štapiće badema i tvrdi snijeg od bjelanjaka. Kalup za nabujak namažite maslacem i posipajte krušnim mrvicama. Stavite unutra smjesu gore poslažite maslac narezan na listiće, stavite kalup u posudu s kipućom vodom i kuhajte nabujak (sufle) 40 minuta na pari u pećnici zagrijanoj na 180 °C . Jelo poslužite odmah, dok je još toplo i napuhano.