LOVAČKA JUHA RIBERA (Predjelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

500 g vrganja
12 školjki uljarica
1 krumpir
1 vlasac
juha od povrća
vrhnje za kuhanje
peršin
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Ako vrganja nemate, ove juhe možete pripremiti i od drugih gljiva, kao što su bjelkaste lisičarke . Lovačku juhu nemojte pripremati od preslice , jer je njen okus previše blag. Očistite gljive. Usitnite vlasac i popirjajte ga na 4-5 žlica ulja. Dodajte gljive narezane na kockice. Primiješajte krumpir narezan na kockice, podlijte s 4-5 kutlača juhe, posolite, popaprite i kuhajte na umjerenoj vatri. U međuvremenu dobro očistite uljarice i popirjajte ih na malo ulja i češnju češnjaka dok se ne otvore. Školjke izvadite iz ljušture i usitnite. Polovicu smjese gljiva i krumpir usitnite mikserom u kremu. Kremu primiješajte juhi od gljiva, dodajte školjke i zakuhajte, provjerite da li je juha dovoljno začinjena i na kraju primiješajte malo vrhnja za kuhanje. Ovako pripremljenu juhu poslužite toplu, ukrasite listićima peršina i prženim kriškama kruha.