JUNEĆI ODRESCI SA SIROM ROQUEFORT (Juha)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

2-4 svježih junećih odrezaka
1 velika žlica extra djevičanskog maslinovog ulja
1 velika žlica grubo samljevenog crnog papra
svježih listova bosiljka
malo krupne morske soli
pola čaše slatkog crnog vina
pola čaše junećeg temeljca
nekoliko listova špinata
120 g Roquefort-a

Upute za pripremanje:

Meso lagano potucite, premažite sa malo maslinovog ulja, pospite začinskim biljem, posolite, popaprite i popržite na vrućem ulju. Pecite meso sa svake strane otprilike 4 minute, dok ne dobiju lijepu boju. Pečene odreske izvadite iz tave i stavite na toplo mjesto, pa u umak od pečenja dodajte slako crno vino i kuhajte dok skoro u potpunosti ne ishlapi. Zatim umiješajte juhu i kuhajte dok se masa lijepo ne zgusne. Topli umak odmah prelite preko mesa i poslužite uz blanširane listove špinata i posipajte sirom Roquefort.