JANJEĆI KOTLETI U RATATUJ UMAKU (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

za 4 osobe:
3 glavice kapule
1 režanj češnjaka
3 žlice ulja
2 patliđana po 100g
2 tikvice po 100g
2 žlice ružmarina
sol
papar
1/2 litre vode
40–50 g miješanog povrća
3 dupla janjeća kotleta po 200g
20 g maslaca ili masnoće za pečenje
3 rajčice

Upute za pripremanje:

Isjeckanu kapulu i češnjak pržimo u vrelom ulju. Dodamo patliđane i tikvice te ih pospemo ružmarinom.
Miješano povrće začinimo i uz dolijevanje vode pirjamo 12 do 15 minuta.
Meso operemo, posušimo i začinimo, a zatim u vreloj masnoći pečemo oko 10 –15 minuta.
Rajčice ogulimo, prepolovimo i oslobodimo od sjemenki te dodamo povrću.
Sve skupa dobro začinimo i poslužimo.
Karakteristike: vrlo pikantno