ČAROLIJA OD MRKVE (Predjelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

350 g mrkve
1 jaje
češnjak
malo sjeckane crvene paprike
50 g margarina
sol, papar
Za nadjev:
50 g Dukat Zagrebačkog svježeg sira
50 g šunke
sol, papar

Upute za pripremanje:

Očišćenu mrkvu naribamo. Na zagrijanom maslacu pirjamo češnjak, sjeckanu papriku, zatim dodamo naribanu mrkvu. Nakon dvije minute skinemo s vatre, te umiješamo žumanjke. U drugoj zdjeli istučemo bjelanjke, koje zatim pomiješamo sa smjesom od mrkve i žumanjaka.
Tako pripremljenu smjesu pečemo na limu u zagrijanoj pećnici oko 10 minuta.
Za nadjev potrebno je izrezati na tanke ploške šunku, te svježi sir pomiješati sa soli i paprom.
Na ohlađeno tijesto od mrkve premažemo pripremljeni svježi sir, te na sir posložimo ploške šunke i zarolamo u savitak.
Kad se savitak ohladi režemo ga na šnite i poslužujemo.
Jelo je kreirao Mario Vuković, Aquacity Varaždin za Velesajamski kup kuhara 2003.