BRANCIN SA POVRĆEM U PORILUKU I RAJČICI (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

10 kom brancina
0,5 kg tikvica
0,5 kg patliđana
0,5 kg svježe crvene paprike
0,2 kg luka
0,5 kg poriluka
0,15 lit maslinovog ulja
0,1 lit vrhnja za kuhanje
0,8 lit umaka od rajčica
0,005 kg vlasca
0,005 kg soli
0,002 kg papra
0,005 kg peršinovog lista

Upute za pripremanje:

Na maslinovom ulju popržimo luk i poriluk rezane na listiće. Posolimo da prije omekša i podlijevamo dok nije mekano. Protisnemo, začinimo do kraja sa solju i paprom, te prokuhamo zajedno sa vrhnjem. Brancin otvorimo na leđima te ga očistimo od kostiju i iznutrica tako da ga ne oštetimo. Posolimo ga i napunimo sa povrćem koje smo narezali na kockice i prepržili na maslinovom ulju uz dodatak soli i papra. Punjenog brancina zapečemo u pećnici na 200 °C, oko 15 min. Poslužimo ga na umaku poriluka i umaku od rajčica.
Ovim je receptom ekipa kuhara hotela Corinthia iz Baške osvojila prvo mjesto na takmičenju Buffet stolova u skopu manifestacije Zlatna maslina '04.