TROBOJNI RAVIOLI (Predjelo)

Specijalitet Kineske kuhinje

Sastojci:

200 g brašna (nije uključeno brašno za oblaganje radne površine)
100 g mljevene nemasne svinjetine
60 g nemasne šunke
2 suhe kineske gljive
50 g bambusovih klica
1 mladi luk
1 jaje
veća vezica peršina
šećer
glutamat
rižino vino
sojin umak (i za posluživanje)
4-5 listova kineskog kupusa (ili salate, za kuhanje na pari)
sol i papar
biljno ulje

Upute za pripremanje:

1. Brašno istresite u zdjelu, dodajte mu malo soli i miješajte drvenom kuhačom, dodajući malo po malo mlaku vodu, u količini koja je dovoljna da dobijete homogeno i čvrsto tijesto. Tijesto pokrijte i ostavite da počiva nekoliko sati. Pola sata prije no što započnete s pripremom nadjeva, gljive namočite u mlakoj vodi. Ocijedite ih, odstranite stručke, a klobuke usitnite mikserom, zajedno s mesom, očišćenim lukom i ispranim i ocijeđenim klicama. Nadjev istresite u tavu, dodajte mu žlicu vina, žlicu sojinog umaka, ulja, žličicu šećera, prstohvat glutamata, sol i papar.
2. U tavi zagrijte malo ulja, pa na njemu ispecite umućeno jaje. Pecite omlet 2 minute sa svake strane, izvadite iz tave i izrežite na uske trakice. Peršin operite, očistite i sitno isjeckajte. Sve ove namirnice držite po strani.
3. Tijesto još malo mijesite, pa ga na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte u tanki list, koje ćete pomoću prevrnute čaše izrezati u krugove promjera otprilike 10 cm. Na sredinu svakog kruga stavite kuglicu nadjeva.
4. Svaki krug uhvatite s tri strane i spojite prstima na sredini, formirajući svežnjić. Vodite računa da zalijepite samo tijesto iznad nadjeva, i da vam preostali otvori budu jednaki i međusobno razmaknuti pod kutom od 120°C. Tako formirani svežnjić izgubit će oblik kruga i postat će trokut, čije ćete otvorene vrhove nadjenuti omletom, peršinom i pršutom. Posudu za kuhanje na pari obložite listovima kupusa, na koje ćete složiti raviole. Posudu stavite na wok u kojeg ste ulili otprilike litru vode. Kada voda zavri, kuhajte raviole na pari 15 minuta i poslužite uz sojin umak.