RAVIOLI PUNJENI NADJEVON OD PURETINE (Predjelo)

Specijalitet Kineske kuhinje

Sastojci:

200 g rižinog brašna
200 g repova račića
100 g purećih prsa bez kostiju
100 g bambusovih klica (iz konzerve)
vlasac
1 žlica Worchester umaka
glutamat
škrob
šećer
4-5 listova kineskog kupusa (za kuhanje na pari)
sol i papar
sezamovo ulje
biljno ulje

Upute za pripremanje:

Brašno istresite u zdjelu, dodate prstohvat soli, i miješajte drvenom kuhačom, dodajući malo po malo onoliko vode (otprilike 1 dl) koliko je dovoljno da dobijete homogeno i čvrsto tijesto, koje ćete ostaviti da počiva 5 minuta. Tijestu tada dodate žličicu sezamovog ulja, i mijesite tijesto sve dok ne bude kompaktno i elastično. Pokrite i pustite da počiva nekoliko sati.
Puretinu kuhajte 10 minuta u puno kipuće vode koju ste lagano posolili i ocijedite je. Bambusove klice ocijedite, isperite i prosušite. Vlasac očistite i usitnite mikserom u kremu zajedno s puretinom, klicama i račićima. Kremu izlijte u zdjelu, dodajte joj na vrh noža glutamata, žlicu škroba, žličicu sezamovog ulja, prstohvat šećera, žlicu Worchester umaka, sol i papar.
Tijesto razvaljajte na radnoj površini koju ste lagano namastili biljnim uljem u dosta tanki list, čašom ga razrežite na krugove promjera otprilike 10 cm. Na gornju stranu svakog kruga nanesite nadjev u obliku polumjeseca, ostavivši slobodan prostor na 1 cm oko rubova. Presavijte tijesto dobro pričvrstivši rubove, pa ga savijte u obliku polumjeseca i vilicom dodatno utisnite rubove. Cjediljku u kojoj ćete na pari kuhati raviole obložite listovima kupusa, pa na njih složite raviole. Cjediljku smjestite na wok (ili na posudu) u kojeg ste stavili otprilike litru vode. Kada voda zakuha, raviole kuhajte na pari otprilike četvrt sata i poslužite.