BIJELI KINESKI RAVIOLI (Predjelo)

Specijalitet Kineske kuhinje

Sastojci:

250 g brašna
250 g svinjskog mesa
nekoliko listova kupusa
1 poriluk
umak od soje
crveni feferon u prahu
crveni ocat
sezamovo ulje

Upute za pripremanje:

Umijesite tijesto, podlijevajući s dvije šalice mlačne vode, dok ne dobijete čvrsto povezanu i meku masu. Pustite da odstoji pola sata na suhom mjestu.
Skuhajte očišćeni kupus i poriluk. Izmiksajte zajedno s mesom i žlicom sojinog umaka. Premjestite nadjev u zdjelu i dodajte 2 žlice ulja.
Tanko izvaljajte tijesto i izrežite krugove promjera 6 cm. Iskoristite i ostatke. Stavite na svaki krug grudicu nadjeva pa zatvorite pritiskom prstiju u obliku zavežljaja.
Skuhajte raviole u mnogo osoljene vode na tihoj vatri. Izvadite ih iz vode čim se pojave na površini, ocijedite i stavite u zdjelu.
Začinite ih s 2 žlice sojinog umaka te žlicom octa u koji ste umiješali malo feferona u prahu.