ZVONČIĆI VALLONI (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

4 glavice endivije
200 g mljevene svinjetine
400 g šampinjona
2 režnja češnjaka
umak od rajčice
1 jaje
krušne mrvice
vrhnje za kuhanje
divlja menta, peršin
crno vino
kuhana riža (kao prilog)
30 g maslaca
maslinovo ulje

Za umak:
100 g sira Podravec
100 g sira Gauda
100 g sira Bilogorac
60 g maslaca

Upute za pripremanje:

Gljive očistite i popirjajte 10 minuta na 3-4 žlice ulja, režnju češnjaka, menti i peršinu, posolite i popaprite. Endiviju kuhajte 3-4 minute i ocijedite.
Jedan češanj češnjaka popirjajte na 4 žlice ulja, pa na njemu zažutite meso 3-4 minute. Podlijte čašom vina, pustite da tekućina ishlapi, dodajte kutlaču umaka od rajčica, posolite i kuhajte još 20 minuta, pa mesu dodajte žlicu mrvica i umućeno jaje. Na maslacu i 2 žlice vrhnja rastopite sav sir narezan na kockice.
Kalupiće u obliku čašice namastite maslacem, obložite ih endivijom, napunite gljivama i kuhajte na pari u pećnici na 180 °C dvadeset minuta.
Kalupiće istresite na tanjure, prekrijte ih mesnim umakom i poslužite na mlakom umaku od sira, uz rižu koju ste popirjali na umaku na kojem su se pirjale gljive.