ŽUTI RIŽOTO (Predjelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

300 g riže
crveni luk
šafran u prahu
Sirelaribani Parmezan
juha od govedine (ili povrća)
60 g maslaca
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Očistite i sitno narežite luk i pirjajte ga na 30 g maslaca i 3 - 4 žlice ulja.
Dodajte rižu i propirjajte na jakoj vatri 5 - 6 minuta dok zrno ne postane staklasto u boji suhog zlata.
Ulijte kutlaču juhe, posolite i popaprite po ukusu.
Smanjite vatru i kuhajte rižu 20 minuta, podlijevajući po potrebi povremeno s još juhe.
Dodajte 5 minuta prije završetka kuhanja šafrana u prahu. Dobro promiješajte pa maknite posudu s vatre te dodajte u rižoto preostali maslac i obilnu šaku parmezana, miješajući 3 - 4 minute.
Poslužite toplo, ali ne i prevruće jelo.