TORTICE OD KESTENA (Desert)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

30 dag brašna
15 dag maslaca
1 cijelo jaje
1 žumanjak
malo soli
5 dag šećera
8 dag gorke čokolade
25 dag kestena
5 dag maslaca
2 lista lovora
4 žličice lagano tučenog vrhnja

Upute za pripremanje:

U posudu usuti prosijano brašno, dodati malo soli, narezan maslac, ovlažiti s malo vode i rukama zamijesiti glatko tijesto. Od njega oblikovati kuglu i staviti u pobrašnjenu posudu. Pokriti i pustiti da počiva na sobnoj temperaturi. Kestene zarezati i staviti kuhati u kipuću vodu kojoj su dodana 2 lista lovora. Kad omekšaju, očistiti ih i istisnuti, dodati omekšan maslac, dobro promiješati i staviti na stranu. Čokoladu otopiti na pari, istući jaja sa šećerom u pjenastu smjesu, dodati otopljenu čokoladu, kašu od kestena i vrhnje. Tijesto razvaljati valjkom u tanak list, njime obložiti male oblike za tortice, napuniti ih nadjevom i poklopiti tijestom pa ga prijeći valjkom da se dobro utisne. Tortice peći na umjerenoj vatri otprilike 25 minuta.