TORTA OD KESTENA (Desert)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

1,5 kg kestena
20 dag šećera
6 jaja
12 dag čokolade
pola omota praška za pecivo

Za nadjev
12 dag maslaca
8 dag šećera
2 žlice ruma ili maraskina
miris od vanilije

Upute za pripremanje:

Najprije se skuha 1,5 kg kestena, oguli i pasira. Zatim se miješa 21 dag šećera sa 6 žumanjaka, doda 12 dag nastrugane čokolade, 40 dag pasiranog kestena, pola omota praška za pecivo i na kraju tvrdi snijeg od 6 bjelanjaka. Pečena i ohlađena torta prereže se horizontalno na dva dijela i napuni nadjevom.
Nadjev: miješa se 15 minuta 12 dag maslaca, u koji se doda 24 dag pasiranog kestena, 8 dag šećera, mirisa od vanilije i 2 žlice ruma ili maraskina. Torta se prevuče glazurom od čokolade i ukrasi tučenim slatkim vrhnjem.