TELEĆI MEDALJONI U UMAKU OD VIŠANJA (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

1 kg telećeg filea
0,1 kg marmelada od višanja
0,2 kg kompota od višanja
50 g maslaca
sol, papar
3 žlice vinskog octa
0,3 l temeljca
muškatni oraščić
ružmarin

Upute za pripremanje:

Teleću pisanicu narežemo na medaljone i svaki medaljon malo rastučemo, začinimo sa obje strane te popržimo na maslacu. Nakon toga medaljone odložimo na zagrijani tanjur, a na ostatak maslaca stavimo marmeladu, zalijemo temeljcem i dodamo vinski ocat. Sve zajedno kuhamo oko desetak minuta. Umak procijedimo i dodamo mu sok iz kompota i začinimo muškatnim oraščićem, ružmarinom, paprom, solju. Medaljone vratimo u umak i sve zajedno malo propirjamo. Kad se umak zgusne dodamo mu cijele višnje. Serviramo sa kroketima i povrćem.