ŠTRUCA OD GLJIVA (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

700 g šampinjona
50 g suhih gljiva
500 g marinirane mljevene svinjetine
500 g marinirane mljevene teletine
6 jaja
500 g svježih rajčica
1 režanj češnjaka
peršin, ružmarin, kadulja
Sirela ribani Parmezan
mlijeko
juha od povrća
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Prije početka pripreme ovog jela, suhe gljive namočite u mlaku vodu na pola sata.
U zdjeli pomiješajte meso i jaja, dodajte šaku naribanog parmezana i ocijeđene suhe gljive.
Posolite i popaprite po želji, dobro promiješajte i oblikujte štrucu koju ćete zažutiti na 3-4 žlice ulja, povremeno okrećući kako bi sa svih strana dobila ravnomjernu boju.
Stavite u vatrostalnu posudu i pecite u pećnici na 180°C četrdesetak minuta, povremeno podlijevajući juhom od povrća.
U međuvremenu očistite i operite gljive, nakratko ih popirjajte na 3-4 žlice ulja i narezanom češnjaku, pa dodajte oguljene i narezane rajčice. Posolite i popaprite.
Štrucu narežite na ploškice i posložite na tanjur za posluživanje, dodajte gljive i sve ukrasite narezanim peršinom, listićima kadulje i ružmarinom