SLOŽENAC OD PURETINE (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

600 g purećih prsa
100 g mahuna
2 jaja i 1 žumanjak
2 rajčice
1 luk
1 paprika
1 češanj češnjaka
400 g uzgojnih gljiva (kao prilog)
30 g maslaca
maslinovo ulje

Za tijesto:
400 g brašna
2 jaja
100 g masti
150 g maslaca

Upute za pripremanje:

2 jaja kuhajte u kipućoj vodi 7 minuta. Skuhajte mahune (15 minuta) i ocijedite ih. Umijesite brašno s jajem, mašću, maslacem, solju i čašom vina, dok ne dobijete elastično tijesto koje ćete ostaviti da počiva pola sata.
Pureće meso narežite na listiće, popirjajte je na 3-4 žlice ulja i posolite.
Fino narezani luk popirjajte na 4-5 žlica ulja, maslacu i zdrobljenom češnjaku, dodajte papriku narezanu na listiće i rajčicu narezanu na kolutiće, pirjajte još 5-6 minuta, dodajte puretinu i mahune narezane na komadiće, usitnjena tvrdo kuhana jaja i pustite nakratko da se okusi povežu.
Tijesto razvaljajte u 2 nejednaka kruga. Većim krugom obložit ćete vatrostalnu zdjelu namaštenu maslacem, nadjenuti mesom i pokriti manjim krugom. Premažite tijesto umućenim žumanjkom i preklopite mu rubove. Pecite na 160°C sat vremena i poslužite uz gljive koje ste narezali na listiće i začinili uljem, soli i limunom.