ŠKOLJKICE MARIS (Predjelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

200 g šampinjona
350 g tjestenine u obliku školjkica
100 g pršuta
100 svježeg graška
2 zrele rajčice
vlasac
vrhnje za kuhanje
ribani Parmezan
peršin
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Grašak nakratko prokuhajte (3-4 minute) u kipućoj slanoj vodi i ocijedite. Gljive očistite i operite kako je opisano u uvodnom dijelu ove knjižice, dobro ih osušite i narežite na ploškice. Očistite vlasac, fino ga usitnite i nakratko popirjajte na 3 ili 4 žlice ulja, dodajte gljive i još malo pirjajte. Dodajte grašak i pršut narezan na trakice, lagano posolite i popaprite, vodeći računa da je i pršut slan. Rajčicu očistite, izvadite sjeme, izrežite na komadiće, pa ih dodajte gljivama zajedno s pola čaše vrhnja. Promiješajte i pustite da zavri. U međuvremenu skuhajte tjesteninu "al dente". Procijedite ju i primiješajte umaku. Prije posluživanja, pospite svježe narezanim peršinom.