SALATA U KOŠULJICI (Salata)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

4 jaja
glavica crvenog radiča
2 vezice valerijane (ili matičnjaka)
tucet sitnih rajčica
2 mrkve
sir Podravec light
kapari
2 kriške kruha
ocat
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Prepecite kruh u pećnici i narežite ga na kockice. Opranu i očišćenu salatu narežite i posložite na tanjure. Na tanjur stavite izribanu mrkvu, komadiće sira, kriške rajčice, šaku ocijeđenih kapara pa začinite uljem i soli. Skuhajte jaja u košuljici tako da ih odvojite od ljuske pa stavite u vrelu osoljenu i zakiseljenu vodu (s malo octa) i kuhate tri minute, okrečući ih kako bi bjelanjak odjenuo žumanjak baš poput košuljice. Izvadite iz vode kuhana jaja, stavite ih na tanjur i odmah poslužite s dobrim umakom od sireva ili umakom od rige.