ROLADICE OD JAJA PUNJENE ŠAMPINJONIMA (Glavno jelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

za 4 osobe:
10 dag šampinjona
4 odreska kuhane šunke
1 glavica luka
2 rajčice
1 manji poriluk
2 režnja češnjaka
5 jaja
5 žlica brašna
3 dl mlijeka
2 dl kiselog vrhnja
peršinov list
2 žlice maslaca
ulje, vegeta, papar, sol

Upute za pripremanje:

Špinat očistite, operite, narežite krupnije, pa ga pomiješajte s kosanim lukom i češnjakom. Tu mješavinu stavite na zagrijani maslac, posolite, popaprite i pirjajte oko 15 minuta. Nakon toga izručite u odgovarajuću, prethodno namazanu, vatrostalnu posudu i držite na toplom mjestu. U posebnoj posudi na ulju pirjajte očišćene, oprane i na tanke listiće narezane šampinjone, zatim dodajte oguljene i na kockice narezane rajčice i na kolute narezan poriluk. Zajedno pirjajte toliko dugo, da tekućina potpuno ispari, a zatim maknite s vatre i ohladite. Toj smjesi dodajte jedno tvrdo kuhano i na kockice narezano jaje, posolite, popaprite i posipajte vegetom. U međuvremenu od 4 jaja, brašna, mlijeka i malo soli pripremite mješavinu i ispecite četiri palačinke. Na svaku palačinku stavite odrezak šunke, premažite ih pripremljenim nadjevom od šampinjona, uvijte u roladice, pa ih poredajte na pirjani špinat u vatrostalnoj posudi. Sve prelijte mješavinom od kiselog vrhnja, sjeckanog peršinovog lista i vegete, stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i zapecite u pećnici oko 15 minuta.