RIZI-BIZI (Prilog)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

180 - 200 g riže
200 g svježe očišćenog graška
slanina u komadu (ne dimljena)
crveni luk
peršin
juha od povrća (već pripremljena)
Sirela ribani parmezan
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Narežite slaninu na kockice ili na tanke rezance. Očišćeni crveni luk sitno nasjeckajte. Pirjajte ga na 3 - 4 žlice ulja zajedno sa slaninom. Operite grašak i stavite ga u posudu, posolite, popaprite. Kuhajte na živoj vatri desetak minuta te ulijte već mlačnu juhu i sve skuhajte. Dodajte rižu pa povremeno promiješajte (pazeći da se riža ne prekuha).
Stavite rizi-bizi u tanjure, pustite da se malo, ali doista malo ohladi te pospite ribanim parmezanom i nasjeckanim peršinom.