RIŽA S PORILUKOM (Predjelo)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

300 g riže
400 g poriluka
crveni luk
crvena paprika
juha od povrća
maslinovo ulje
Sirela ribani parmezan

Upute za pripremanje:

Očistite poriluk i crveni luk (ne preveliki), odstranite deblje i tvrde listove pa sitno narežite. Omekšajte ih na 3 – 4 žlice ulja, pazeći da ne požute. U tu svrhu podlijte s nepunom čašom juhe od povrća i poklopite.
Polako kuhajte 20 minuta, dodajte sol i papar. Dotle skuhajte rižu u slabo osoljenoj vodi.
Očistite papriku i izvadite sjemenke i žilice te ih ispecite na roštilju u pećnici, ogulite i narežite na rezance.
Otklopite posudu i zgusnite umak. Ocijedite rižu i kratko promiješajte s umakom u posudi.
Preselite na tanjure i ukrasite paprikama. Dodajte ribani parmezan.